Suroviny na omáčku:
2 lžíce oleje
6 lžic sójového granulátu
2 malé cibule
2 mrkve
1 menší cuketa
lžička sladké papriky
lžička oregana
1/2 lžičky mletého pepře
lžička soli
2 lžičky Teriyaki nebo sójové omáčky
Velká rajčatová passata
2 lžíce medu nebo javorového sirupu
Ostatní suroviny:
Celozrnné špagety nebo jiné těstoviny
Tvrdý sýr (parmezán) s použitím syřidla rostlinného původu
čerstvá bazalka
Postup:
Kousky sójového masa zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme 10 minut odpočinout. Mezitím si na jemno nakrájíme cibuli a na hrubém struhadle nastrouháme mrkev a cuketu. Na pánev dáme olej, cibuli a sceděné kousky sójového masa. Přidáme sladkou papriku, oregano, mletý pepř, sůl, teriyaki nebo sójovou omáčku a smažíme cca 5 minut. Po chvíli přidáme mrkev a cuketu a smažíme dalších 5 minut. Přilijeme rajčatové pyré, pár lžic vody a med. Necháme na mírném plameni probublávat, dokud nebude zelenina měkká a omáčka dostatečně zredukovaná. Pokud by se mám už zdála omáčka příliš hustá, ale zelenina stále tvrdá, můžeme opět přidat trochu vody a nechat znovu zredukovat. Podáváme s těstovinami, sýrem typu parmezán a čerstvou bazalkou.
Comments