top of page

NÁVOD NA UŠITÍ BALVŇÁČKA

Aktualizováno: 12. 11. 2022

Abych šetřila přírodu, udělala jsem návod na ušití bavlňáčka v elektronické podobě. Kdo narazil na tenhle článek omylem a neví o co jde, tak tady je malé vystvětlení. Bavlňáček je mnou navržený ''plyšáček'' ze 100% bavlny se 100% bavlněnou náplní, kterého si můžete sami ušít. Kreativní sady na ušití najdete u mě v online obchodě.

1) Obstřihneme venkovní šev cca milimetr po vnější straně.



2) Dáme přední i zadní stranu lícem k sobě a našpedlíme.



3) Prošijeme kolem dokola rovným stehem těsně vedle vnitříhu švu (po vnitří straně) a necháme cca 1 cm pod podpažím asi 5 cm díru na cpaní. Na fotce označeno červeně.



4) Než přejdeme k dálšímu bodu (otáčení) je potřeba nastřihnout všechny záhyby (podpaží, rozkrok, krk, začátek a konec uší - na fotce označeno červeně), aby to po otočení nikde neplo. Dejte pozor ať si neprostřihnete ten šev, který jste právě ušili.



5) Bavlňáčka protočíme na rub. Tohle je asi nejnáročnější část. Chce to hoodně trpělivosti a nějaký šíkovný nástroj. Já použila druhou stranu příborů. Použijte něco co nemá ostré hrany, abyste si bavlňáčka nepoškodili (neodrbali).



6) Potom co máte bavlňáčka pořádně otočeného prošijeme uši rovným stehem.



7) Můžeme začít plnit. Začneme končetinami a hlavou. Vše přůběžne stlačujte opět nějakým šikovným nástojem.



8) Když už máme skoro celého bavlňáčka naplněného a zbývá nám jen břicho, dáme dovnitř rolničku (pokud chcete) jinak jí tam dávat nemusíte. A pořádně docpeme i zbytek.



9) Nakonec zašijeme díru v podpaží ztraceným stehem. Tady jsem našla super videonávod, podle kterého to krásně ušijete.



A je to! Tak ať se vám bavňáček povede.



Všechny kreativní sady na ušiťí bavlňáčků najdete tady.

1 262 zobrazení
bottom of page