DOMÁCÍ BAILEYS

Aktualizace: led 15

Tak tohle je fakt top recept. Je to neskutečně dobrý a ani nemusíte být bůh ví jaká kuchta.


Co budete potřebovat?

- 2 plechovky salka (můžete použít rovnou karamelové salko, které se nemusí 2h vařit)

- 500 ml trvanlivého tučného mléka

- 1 mandlový pudink (můžete nahradit vanilkovým)

- lžička vanilkového extraktu nebo špička nože vanilky

- 300 ml třinového rumu


Návod:

Zavřené plechovky salka dáme do hrnce s vodou a vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Poté vyndáme a necháme vychladit. Mezitím si uděláme mandlový pudink bez cukru z trvanlivého mléka. Pudink po uvaření mícháme, dokud nevychladne, aby se na něm neudělal škraloup. Chladnutí můžete urychlit tak, že dáte hrnec s pudinkem do studené vodní lázně. Pak do hrnce se schladlým pudinkem přidáme obě plechovky, teď už karamelu, lžičku vanilkového extraktu a rum. Rozmixujeme tyčovým mixérem, naplníme přes sítko do čistých a suchých lahví a zavíčkujeme. Baileys uchovávejte v lednici a co nejdříve spotřebujte. Myslím si, že to určitě nebude problém.




0 zobrazení
SLEDUJ:
ŠTUMBYNA
GrafiČka
Designérka
kreativec