Tak tohle je fakt top recept. Je to neskutečně dobrý a ani nemusíte být bůh ví jaká kuchta.
Co budete potřebovat?
- 2 plechovky salka (můžete použít rovnou karamelové salko, které se nemusí 2h vařit)
- 500 ml trvanlivého tučného mléka
- 1 mandlový pudink (můžete nahradit vanilkovým)
- lžička vanilkového extraktu nebo špička nože vanilky
- 300 ml třinového rumu
Návod:
Zavřené plechovky salka dáme do hrnce s vodou a vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Poté vyndáme a necháme vychladit. Mezitím si uděláme mandlový pudink bez cukru z trvanlivého mléka. Pudink po uvaření mícháme, dokud nevychladne, aby se na něm neudělal škraloup. Chladnutí můžete urychlit tak, že dáte hrnec s pudinkem do studené vodní lázně. Pak do hrnce se schladlým pudinkem přidáme obě plechovky, teď už karamelu, lžičku vanilkového extraktu a rum. Rozmixujeme tyčovým mixérem, naplníme přes sítko do čistých a suchých lahví a zavíčkujeme. Baileys uchovávejte v lednici a co nejdříve spotřebujte. Myslím si, že to určitě nebude problém.
Myslím, že už dva tři roky je k dispozici salko karamelové, už uvařené. Takže se dá vaření vyhnout a ušetřit čas :)