top of page

DOMÁCÍ VEGETA

Aktualizováno: 21. 6. 2019

Od té doby co jsem od mamky dostala domácí vegetu tak jsem se do ní naprosto zamilovala. Používám jí k dochucení polévek, omáček i zeleninových směsí a "bujón" už u nás doma nenajdete. Tak jsem mamku uprosila o recept.


Co budeme potřebovat:

- 5 velkých mrkví

- 2 velké petržele

- 1/4 celeru

- 3 velké jarní cibulky

- svazek pažitky

- svazek petrželky

- 3 lžičky kurkumy


Návod

Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Rozprostřeme na pečící papír a pečeme v troubě na 60°C s pootevřenými dvířky, dokud nebude zelenina suchá (cca 7h). Jestli máte doma sušičku ovoce, tak určitě použijte tu. Bylinky nakrájíme nadrobno a usušíme na sítu nebo pečícím papíře přímo v bytě. Potom co bylinky budou suché a zelenina vychladlá, vše rozmixujeme nebo rozmělníme v hmoždíři. Nakonec přidáme kurkumu, promícháme a dáme do dózičky.



6 361 zobrazení
bottom of page