Skvělá varianta jak si uchovat rajčata na zimu, aniž byste se museli pouštět do nějakého velkého vaření nebo zavařování.
Co budeme potřebovat?
- zralá rajčata
- olivový olej
- česnek
- sušený tymián
- sůl
Postup:
Rajčata rozkrojíme napůl, vyřízneme šťopky a zbavíme dužiny se semínky. Pokud jsou rajčata větší, ješte je rozkrojíme. Rozprostřeme na pečící papír šlupkou dolů a osolíme. Pečeme v troubě na 70°C s pootevřenými dvířky, dokud nebudou suchá (cca 7h). Jestli máte doma sušičku ovoce, tak to budete mít o dost jednodužší. Po usušení rajčata necháme ješte do druhého dne doschnout a pak už se můžeme vrhnout na nakládání do oleje.
Do čistých a suchých sklenic dáme sušená rajčata, které prokládáme tymiánem a na plátky nakrájeným česnekem. Když máme naplněno tak dva centimetry od okraje, zalijeme ohřátým olejem (né vařícím) a hned zavíčkujeme.
Skladování:
Skladujte v chladu a hlavně ve tmě. Po otevření skladuje v lednici.
Comments