Jednoduchý, rychlý, zdravý a neskutečně dobrý (když teda milujete zázvor).
Likér je skvělá prevence proti nachlazení, bolesti v krku a zažívacím potížím.
Co budeme potřebovat?
- 250g medu
- 250g zázvoru
- 0,5l vodky nebo nějaké páleky (ideálně domácí)
- 2 citróny bez kůry
Návod:
Do čisté sklenice s širokým hrdlem dáme med, nastrouhaný zázvor a citron bez kůry nakrájený na tenká kolečka.
To vše zalijeme vodkou nebo jiným bílým alkoholem a mícháme tak dlouho, dokud se med alespoň částečně nerozpustí. Sklenici zavřeme a odložíme někam, kde vám nebude překážet. Nemusí být v chladu ani ve tmě. Počkáme pár dní. Já čekala asi týden a občas jsem sklenici protřepala. No a pak vše přecedíme přes plátýnko a nalijeme do čistých skleněných lahví.
Skladování: Můžete skladovat při pokojové teplotě. Likér má dlouhou trvanlivost. Díky alkoholu a citronu je téměr nezkazitelný. Před každým použitím je potřeba lahev protřepat. Sedlina není závadou.
Použití: Lžíce denně. Hlavně na podzim a v zimě. Při nemoci užíváme klidně 2-3x denně.
Comments