top of page

ZÁZVOROVÝ LIKÉR JAKO VŠELÉK

Aktualizováno: 15. 1. 2020


Jednoduchý, rychlý, zdravý a neskutečně dobrý (když teda milujete zázvor).

Likér je skvělá prevence proti nachlazení, bolesti v krku a zažívacím potížím.


Co budeme potřebovat?

- 250g medu

- 250g zázvoru

- 0,5l vodky nebo nějaké páleky (ideálně domácí)

- 2 citróny bez kůry


Návod:

Do čisté sklenice s širokým hrdlem dáme med, nastrouhaný zázvor a citron bez kůry nakrájený na tenká kolečka.

To vše zalijeme vodkou nebo jiným bílým alkoholem a mícháme tak dlouho, dokud se med alespoň částečně nerozpustí. Sklenici zavřeme a odložíme někam, kde vám nebude překážet. Nemusí být v chladu ani ve tmě. Počkáme pár dní. Já čekala asi týden a občas jsem sklenici protřepala. No a pak vše přecedíme přes plátýnko a nalijeme do čistých skleněných lahví.


Skladování: Můžete skladovat při pokojové teplotě. Likér má dlouhou trvanlivost. Díky alkoholu a citronu je téměr nezkazitelný. Před každým použitím je potřeba lahev protřepat. Sedlina není závadou.


Použití: Lžíce denně. Hlavně na podzim a v zimě. Při nemoci užíváme klidně 2-3x denně.







8 581 zobrazení
bottom of page