top of page

ARAŠÍDOVÉ KOŠÍČKY

První ze série jednoduchých a výborných dezertů, co nejsou úplný hřích. Na instagramu už jich mám víc, tak se je postupně pokusím nafotit a přidat i sem na blog.


Co budeme potřebovat:


korpus

1 hrnek (200ml) hladké žitné mouky

5 pořádných lžic arašídového másla

1 lžíce medu

2 lžíce nasekaných vlašských ořechů


náplň

arašídové máslo


poleva

100g hořké čokolády

lžíce kokosového másla



Postup:

Troubu si předehřejeme na 200 °C. V misce si smícháme všechny ingredience na korpus a pořádně je rukama propracujeme. Každé arašídové máslo je jiné, takže je možné, že bude potřeba abyste přidali více mouky nebo másla. Měli byste dosáhnout konzistence mokrého písku (těsto se drobí, ale po upěchování drží tvar).

Těsto napěchujeme do formiček, tak aby uprostřed vzniknul malý důlek na náplň. Já jsem použila silikonové formičky na mufiny a vyšlo mi to na cca 10 kusů. Když máme namačkáno, tak dáme do trouby a stáhneme jí na 180 °C. Pečeme dozlatova tzn. tak 20 minut.


Po vyndání z trouby necháme korpusy vychladnout a mezitím si ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s kokosovým olejem. Potom dáme do každého košíčku malou lžičku náplně (arašídového másla), zalejeme polevou a rychle košíčky jezdíme po lince ze strany na stranu, aby se nám čokoláda rovnoměrně rozlila a nemuseli jste jí tam dávat tolik. Polevu radši lejte nejprve kolem dokola (ke krajům) a až pak doprostřed, aby nevytlačila to arašídové máslo. No a je to. Dáme do lednice nebo na pár minut do mrazáku a můžeme opatrně vyndat z formiček.



Skladování:

Skladujte v lednici v zavřené krabičce. Spotřebujte raději co nejdříve (to asi nebude problém), ale měli by vydržet docela dlouho.



1 300 zobrazení
bottom of page