top of page

Rýže džuveč s grilovaným sýrem Halloumi



Suroviny:

2 lžíce oleje

1 cibule

2 bílé papriky

1 červená paprika

1 menší cuketa

1 lžička sladké papriky

1 lžička oregana

1 lžička soli

1/4 lžičky mletého pepře

1 lžička domácí vegety

120 ml neuvařené rýže

1 plechovka loupaných rajčat

200g rajčatového protlaku

220 ml vody

2 lžíce medu

Sýr Halloumi


Postup:

Cibuli nakrájíme na jemno. Cuketa a papriky můžou být na větší kusy. V hrnci s širokým dnem nebo v hluboké pánvi si na oleji orestujeme všechnu zeleninu. Po pár minutách přidáme zbytek surovin a koření, vše promícháme, přiklopíme poklicí a necháme na mírném stupni cca 30 minut dokud nebude rýže měkká.

Mezitím si opečeme plátky Hallomi sýru s trochou oleje na grilovací pánvi nebo kontaktním grilu.


Tipy:

Pokud by se vám zdálo, že má během vaření rýže málo tekutiny, můžete přidat vodu. Pokud by byla směs naopak hodně tekutá, můžete na posledních pár minut sundat poklici.

Tahle rýže džuveč jde krásně udělat i v remosce nebo v troubě v pekáčku s víkem.

543 zobrazení
bottom of page