top of page

DOMÁCÍ OŘECHOVÉ MÜSLI

Aktualizováno: 23. 10. 2020

Co si budem povídat, müsli je pěkně drahé nebo alespoň to kvalitní. A když není kvalitní, tak je plné umělých sladidel, éček a jiných "dobrot". A tak není nic jednoduššího, než si ho udělat doma.

Nám doma vždy vydrží maximálně týden. Takže mám každý víkend pečící rituál, u kterého ještě provoním celý byt.



Co budeme potřebovat?

- 2 hrnky ovesných vloček

- 1 hrnek nasekaných oříšků (lískáče, madle a vlašáky)

- 5 lžic rozpuštěného kokosového oleje

- 5 lžic medu

- 2 lžičky skořice

- 4 lžíce mouky (ta není nutná pokud nechcete mít müsli slepené)

- špetka soli


Postup:

Do velké mísy dáme vločky, ořechy, skořici, mouku a sůl. Vše pořádně promícháme a postupně po lžíci přidáváme olej a med a míchám dokud není směs rovnoměrně vlhká.

Troubu si předehřejeme na 130°C. Směs rozložíme na plech s pečícím papírem a dáme péct. Po 30 minutách promícháme a to opakujeme, dokud není müsli hotové. To poznáte podle toho, že jsou všechny ingredience suché a dozlatova.


Skladování: Müsli nechte vychladnout (klidně do druhého dne) a pak naplňte do vzduchotěsné nádoby. Takto by vám mělo vydžet několik týdnů.


TIP! Když je müsli hotové, můžete do něj ještě za tepla přimíchat nasekanou čokoládu.

2 988 zobrazení
bottom of page