Nebudu lhát..do tohohle se mi úplně nechtělo, ale byla jsem příjemně překvapená jak skvěle pesto chutnalo. Tak taky seberte odvahu a běžte do toho. Je to jednoduchý, rychlý, moc dobrý a hlavní surovina je zadarmo a na každém rohu.
Myslím, že bršlice je docela známý plevel, kterého se každý zahradník nemůže zbavit. Listy má ve skupinkách po třech. Chutná po kořenové zelenině. Roste pod ploty a keři. Ale kdyby jste si přece jen nebyli jistý, tak ji hledejte pod bezem. To je totiž tutovka.
Bršlice obsahuje karoten, vitamín C a různé minerální látky jako je železo, měď, mangan, bór a další.
Co budeme potřebovat?
- 4 hrsti mladých listů bršlice
- 2 stroužky česneku zbavené středu (po vyndání je česnek lehčeji stravitelný)
- 2 lžíce loupaných slunečnicových semínek
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup:
Bršlici sbírejte pouze na místech kde nejezdí auta. Vybírejte si co nejmladší listy. Ty totiž mají jemnější chuť. Bršlici omyjeme přidáme slunečnicová semínka, trochu oleje, sůl, pepř a česnek. Rozmixujeme. V průběhu mixování přidáváme olej podle potřeby tak, aby se nám směs dobře mixovala a dosáhli jsme konzistence, která nám bude vyhovovat. Dochuťte solí a pepřem.
Použití:
Pesto můžete dát na těstoviny, gnocchi nebo jen na topinku.
Comments